torstai 12. lokakuuta 2017

Mokkapalat



Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrute:
5 rkl kuumaa kahvia
n. 60 g voita
4,5 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Pinnalle:
nonparelleja tai muita koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi (paakkuuntuu muuten helposti) taikinaan vuorotellen maidon kanssa samalla sekoittaen. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Kuorrutusta varten keitä kahvia, ja sulata voi kuuman kahvin sekaan. Lisää sokerit sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele mieleiseksi ja leikkaa lopuksi paloiksi tarjoilua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti